Kolagen indukciona terapija registrovana od strane Američke administracije za hranu i lekove (FDA)

Najnovije dostignuće u oblasti estetske kozmetike predstavlja mikroinjekcioni sistem koji obezbeđuje podmlađivanje kože ali i uklanjanje ožiljaka, strija, bora i svih drugih nesavršenosti.

Aparat na čijem se vrhu nalaze nastavci u obliku malih igala kojima se tretira koža pod pravim uglom a pri tom se može kontrolisati dubina uboda (od 0,2-2.5 mm) i brzina uboda (1-10 puta u sekundi) zavisno od regije koju želimo da tretiramo. Zbog činjenice da su ubodi pod uglom od 90 stepeni moguće je prići i nepristupačnim zonama a pri tom je i oštećenje tkiva minimalno. Na ovaj način se u kožu mogu aplikovati i različite veoma korisne supstance ( slično mezoterapiji) a sami ubodi su mikrotraume koje stimulišu oslobađanje prirodnih faktora rasta, migraciju i proliferaciju fibroblasta i stvaranje novih kolagenih i elastičnih vlakana. Na ovaj način se prirodnim putem stimulišu procesi regeneracije u koži.

U prvoj fazi nakon tretmana (1-3 dana) postoji inflamatorni odgovor kože na terapiju: skupljanje fibroblasta (ćelija koje obnavljaju kožu) i njihovo umnožavanje kao i migracija trombocita i leukocita na mesto traume. Druga faza (3-5 dana) predstavlja dalje nagomilavanje i umnožavanje ćelija koje treba da obnove kožu. U trećoj fazi (5-20 dana) oslobađaju se faktori rasta i dolazi do taloženja novog kolagena u tkivu.

Dermapen je nedavno na Sajmu estetske medicine u Las Vegasu dobio nagradu za najbolji profesionalni anti-age aparat u 2012.godini.

Za više informacija pogledajte www.dermapen.com.

© 2013 SZKR GUINOT. Sva prava zadržana.